coduri de bare
(aproape)   TOTUL DESPRE CODURI DE BARE!

Avantajele folosirii codurilor de bare

Cresterea eficientei operationale
Deoarece codurile de bare permit o inregistrare rapida si foarte exacta a informatiei, procesarea datelor si identificarea lor se face foarte repede. Astfel, timpul petrecut pentru a afla locatia sau evolutia anumitor proiecte, dosare, instrumente, materiale din cadrul unei organizatii scade in mod evident. Codurile de bare va pot ajuta sa tineti o mai buna evidenta dandu-va posibilitatea sa raspundeti prompt eventualelor solicitari sau schimbari ce pot aparea.

Reducerea timpului
In functie de domeniul de aplicare, scaderea timpului alocat operatiunilor este semnificativa. Un bun exeplu in acest sens este intocmirea inventarului. In mod normal, pentru a face inventarul pentru o perioada de timp de 6 luni este nevoie de 25 de angajati care sa munceasca pe parcursul unui weekend intreg; folosind codurile de bare nu sunt necesari decat 4 angajati care sa munceasca doar 4-5 ore. Chiar si in cadrul operatiilor zilnice de rutina, scaderea timpului alocat acestora prin folosirea codurilor de bare duce la crestere si imbunatatirea productivitatii. Daca luam in cosiderare un transport ce contine 10 colete ,scrierea codurilor si seriilor putem spune ca dureaza cel putin 2 minute, in comparatie cu timpul cat dureaza sa scanam codurile lor de bare: 10-20 secunde. Extrapoland aceste date catre o operatiune de mai mare anvergura, aceasta reducere a timpului capata o importanta covarsitoare.

Reducerea erorilor
Erorile aparute la introducerea datelor pot fi o sursa semnificativa de crestere a costurilor, precum si o permanenta sursa generatoare de probleme: cheltuieli in plus cu transportul, clienti nemultumiti si timp pierdut pentru identificarea problemelor, acestea fiind doar cateva exemple. In anumite situatii, erorile aparute in cadrul activitatii de birou pot avea un impact dramatic asupra activitatii; ganditi-va in acest sens la importanta pe care exactitatea datelor o are in domeniul farmaceutic. Eroarea tipica umana pentru introducerea datelor este de 1 eroare la 300 de caractere. Cititoarele de coduri de bare sunt mult mai precise: 1 eroare la 36 de trilioane de caractere, in functie si de tipul cititorului.

Reducerea costurilor
Codurile de bare sunt instrumente foarte eficiente ce pot fi folosite pentru a localiza probleme specifice in cadrul unei organizatii sau pot fi integrate in sistemele informationale ale companiilor. Daca sunt utilizate pe baza unui plan bine gandit, acestea vor avea ca rezultat o reducere semnificativa a timpului alocat operatiunilor pentru care au fost alocate, o reducere majora a erorilor ce ar fi putut aparea, rezultand astfel o importanta reducere a costurilor generale.

Avantaje ce decurg din cerintele clientilor si agentiilor
Agentiile de reglementare sau chiar proprii clienti pot pretinde ca dumneavoastra sa indepliniti anumite conditii cu privire la etichetarea sau ambalarea produselor. Aceste cerinte sunt intr-adevar necesare desfasurarii activitatii prin natura lor obligatorie, dar integrarea lor in cadrul propriei operatiuni are ca efect atat scaderea costurilor, cat si reducerea timpului alocat operatiilor unde codurile de bare au fost integrate. De exemplu, puteti colecta informatii, foarte rapid si exact, cu privire la declaratiile vamale, doar prin scanarea codurilor de bare pe care le-ati tiparit pe etichete pentru a satisface clientul.

Informations provided by "Measurement Equipment Corporation".

www. ETICHETE .com www. ULTRAFACTOR .ro www. RIBOANE .ro