coduri de bare
(aproape)   TOTUL DESPRE CODURI DE BARE!
Tipuri de interfete

Link-uri cu informatii in pagina:
[ Keyboard Wedge (inseriat cu tastatura) ] [Seriala/USB ] [Cititoare mobile cu raza mica ] [Terminale portabile ] [ Terminale portabile RF ]


Keyboard Wedge (inseriat cu tastatura)    


IMPORTANT!!! - Cand alegeti un cititor de coduri de bare pentru a-l conecta la tastatura unui PC, trebuie sa stiti foarte bine pentru ce tip de conector aveti la tastatura.{detalii}

Cititorul se conecteaza intre tastatura si calculator folosind un cablu in Y. Datele de la cititor apar in calculator in locul in care se afla prompterul de tastatura ca si cand ar fi fost introduse manual. Aceasta este un tip de interfata folosita de aplicatii independente, atata timp cat nu trebuie instalat nici un alt modul software.

Cititoarele sunt de asemenea disponibile cu posibilitatea de conectare pe portul USB. El se conecteaza direct la portul USB dar este perceput de sistem si se comporta ca si cum ar fi conectat la tastatura. Datele apar identic ca mai sus in zona activa a prompterului, ca si cum ar fi introduse manual. Avantajul conectarii pe USB este data de utilizarea unui cablu simplu si de faptul ca poate si utilizat pe mai multe tipuri de sisteme.
cititor coduri de bare keyboardwedge

Click pentru a marii imaginea

Top


Seriala/USB    
Datele de la cititor sunt transmise printr-un port serial la calculator. Software-ul trebuie sa aiba prevazut un modul de captare a portului serial. Deoarece datele sunt transmise pe alta cale decat cele introduse de la tastatura, aplicatia poate controla direct care date sa fie acceptate si din ce sursa; acest lucru poate fi benefic pentru sitemele de urmarire a productiei unde verificarea erorilor este vitala.


cititor coduri de bare rs232

Click pentru a marii imaginea

Top


Cititoare mobile cu raza mica  
Cunoscute si sub numele de cititoare RF cu raza scurta, acestea includ o baza de comunicatie RF care se conecteaza in general la calculator inseriata cu tastatura. In mod uzual cititorul sta asezat in baza de comunicatie, care are si rol de incarcator. Pentru a scana operatorul ridica cititorul si citeste codul de bare; datele achizitionate sunt transmise bazei si de acolo mai departe la calculator. In calculator datele primite de la baza sunt varsate in zona in care se afla prompterul si apar ca si cum ar fi introduse manual de la tastatura. Distanta la care se poate departa cititorul de baza fara a pierde semnalul variaza de la model la model si in general se incadreaza intre 300 si 1500m. Acest tip de cititoare sunt excelente pentru utilizarea pe o zona determinata in jurul calculatorului, acolo unde un cablu ar face operatiunea greoaie sau chiar imposibila. Functionarea pe o raza mai mare nu ar fi indicata deoarece operatorul pierde controlul asupra calculatorului, practic fiind imposibila avertizarea intr-un fel sau altul a operatorului de la calculator.

 

cititoare portabile RF

Click pentru a marii imaginea

Top


Terminale portabile 
Acest tip de cititor are, in majoritatea cazurilor, tastatura si ecran si poate fi programat sa indrume operatorul prin numeroase meniuri si sa il ajute la introducerea informatiilor. Unele modele nu sunt dotate cu tastatura, ecran si nu sunt programabile, deoarece s-a dorit obtinerea unor cititoare de foarte mici dimensiuni (un asemenea cititor este de fapt un stilou cu varf bombat cu un scaner in forma de bagheta incorporat in varf). Datele sunt stocate in memoria cititorului; cititorul poate fi conectat la un server printr-o baza de comunicatie sau prin cablu de date, astfel realizandu-se transferul datelor catre server. In general, datele sunt transferate intr-un fisier text, despartite prin virgula, pentru a putea fi usor importate in bazele de date.


terminale portabile

Click pentru a marii imaginea

Top


Terminale portabile RF  
Acest tip de cititor solicita o existenta unei retele de tip telefonie mobila. Un server central are atasat unul sau mai multe noduri de RF (transcievers); numarul de noduri cerute depinde de dimensiunea spatiului ce se doreste a fi acoperit si de proprietatile cldirii care pot influenta transmisia RF. Unul sau mai multe terminale portabile RF comunica cu serverul in mod continuu. In general acest tip de terminale au tastatura si display pentru a permite operatorului sa obtina si sa transmita de la si catre computer date sub o forma cat mai facila. Pe aceste echipamente se pot instala aplicatii dedicate sau poate fi optata pentru varianta ca fiecare terminal in parte sa se comporte ca un workstation emuland astfel parti din aplicatia existenta pe calculator.


terminale portabile

Click pentru a marii imaginea


Informations provided by "Measurement Equipment Corporation".

www. ETICHETE .com www. ULTRAFACTOR .ro www. RIBOANE .ro